Μετά τη συλλογή και καταγραφή των δεδομένων των μαθητών της ΣΤ΄τάξης που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα “Our Average Student”, έγινε στατιστική ανάλυση των δεδομένων, από τους ίδιους τους μαθητές, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά σε υπολογιστικά φύλλα, με χρήση μαθηματικών συναρτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε κατηγοριοποίηση των δεδομένων, εξαγωγή μέσων όρων και μέσων τιμών, με στόχο τη δημιουργία προφίλ για τον  “Μέσο 12χρονο μαθητή”.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν διαδικτυακές πλατφόρμες AI (τεχνητής νοημοσύνης), οι οποίες δημιουργούν εικόνες από κείμενο.

Χρησιμοποιήθηκαν τρεις από τις πιο αναγνωρίσιμες δωρεάν πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, της Adobe, της Microsoft και της Photosonic, με τις οποίες δημιουργήσαμε τον “Μέσο μαθητή” σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέξαμε.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα οπτικά αποτελέσματα που πήραμε, τα οποία είναι εντυπωσιακά!

Η πρόταση της Adobe για τα δεδομένα μας.

H πρόταση της Microsoft (Bing).

Και η πρόταση της Photosonic.

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι εικόνες που δημιουργήθηκαν αυτόματα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο θεωρούμε ότι η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου – και ειδικότερα των παιδιών –  είναι και θα παραμείνει αξεπέραστη!