Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning ‘Let’s make friends’ , οι μαθητές του ΣΤ’1 δημιούργησαν παρουσίαση στην πλατφόρμα padlet για τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα.

Το Padlet είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακού συνεργατικού σημειώσεων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται ηλεκτρονικά “πίνακες” (boards). Αυτοί οι πίνακες λειτουργούν ως εικονικές πίνακες ανακοινώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν κείμενο, εικόνες, βίντεο, συνδέσμους, και άλλα περιεχόμενα.

Οι μαθητές δημιούργησαν την παρουσίαση αντλώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο – ατομικά, αλλά και συνεργατικά –  , χρησιμοποιώντας πλειάδα ιστοσελίδων και εργαλείων web2.0, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους τόσο του eTwinning, όσο και του μαθήματος ΤΠΕ, στα πλαίσια του οποίου υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το υλικό που δημιουργούν οι μαθητές δημοσιεύεται στην ειδική πλατφόρμα του προγράμματος, eTwinning Twinspace Pages, όπου γίνεται και η αλληλεπίδραση με τους μαθητές του σχολείου “3rd Primary School of Mińsk Mazowiecki” της Πολωνίας.

Δείτε την εξαιρετική δουλειά των μαθητών του σχολείου μας.

link: https://padlet.com/dinosgkekas/easter

 

 

Made with Padlet