Γεια σας παιδιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά στην υγεία σας και σύντομα να τα πούμε από κοντά.

Για αυτή την εβδομάδα σας έχω μια εργασία – δραστηριότητα στο Power Point. Θυμίζω ότι το PowerPoint είναι ένα από τα προγράμματα του Microsoft Office. Για να κάνετε την εργασία θα χρειαστείτε υπολογιστή. Επίσης αν κάποιος δεν έχει το Microsoft Office, μπορεί να κατεβάσει ΔΩΡΕΑΝ το Open Office και να δουλέψει με το πρόγραμμα Impress, που είναι αντίστοιχο του PowerPoint. (κατεβάστε το open office από εδώ: https://www.openoffice.org/el/)

Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βιντεάκια για να θυμηθείτε τις βασικές λειτουργίες του προγράμματος PowerPoint:

 

Το θέμα της εργασίας είναι  «Οι 3 αγαπημένοι μου προορισμοί στην Ελλάδα»

Στην 1η διαφάνεια θα βάλετε το θέμα της παρουσίασης και το ονοματεπώνυμο σας.

Στη 2η, 3ηκαι 4η διαφάνεια θα αναπτύξετε το θέμα σας, βάζοντας ως τίτλο το όνομα του προορισμού και από κάτω μία εικόνα του. Συνολικά θα παρουσιάσετε 3 προορισμούς.

Στην 5η διαφάνεια θα γράψετε «Τέλος Παρουσίασης» και από κάτω «Ευχαριστούμε πολύ».

Σε κάθε διαφάνεια εφαρμόστε χρώμα φόντου και κίνηση μετάβασης (αλλαγή διαφάνειας). Χρησιμοποιήστε κάποιο από τα έτοιμα πρότυπα και εφαρμόστε τις επιλογές που επιθυμείτε (ήχο, διάρκεια, διαδοχή διαφάνειας).

Την εργασία σας θα την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και μετά μπορείτε να μου τη στείλετε στο email μου, που είναι το dinosgkekas@gmail.com .

Δυστυχώς η πλατφόρμα του e-me ακόμη δεν είναι έτοιμη και ακόμη δεν μπορείτε να μου στείλετε την απάντησή σας σε αυτή. Ωστόσο η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι σύντομα θα είναι απόλυτα λειτουργική.

Μένουμε σπίτι και τα καλύτερα είναι μπροστά!

Ο κύριος της Πληροφορικής

Ντίνος Γκέκας