Καλησπέρα σας παιδάκια και γονείς! Βρήκα μια ωραία ιδέα μέσα από την Ηλεκτρονική Κοινότητα των Εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής για μια χαλαρή δραστηριότητα στο σπίτι και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας! Λέγεται:
ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΑΣ
Υλικά που θα χρειαστείτε: Χαρτοταινία και γκοφρέ χαρτί σε λωρίδες (σε μια παραλλαγή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα μάλλινο κουβάρι)
Φτιάξτε με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου ένα “μπερδεμένο μονοπάτι” όπως θα δείτε στη φωτογραφία. Αυτό θα είναι λέει μια μεγάαααλη και πυκνή ζούγκλα. Εσείς, θα είστε οι εξερευνητές εκεί! Κάντε λοιπόν ότι ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι, παίρνοντας μαζί σας όλα τα απαραίτητα. Φανταστείτε: Τί ρούχα θα βάλετε; Τί παπούτσια; Τί θα πάρετε στο σακίδιό σας για να καταφέρετε να περάσετε από τη ζούγκλα;
Είστε έτοιμοι; Προσπαθήστε τώρα να περάσετε το μονοπάτι σας χωρίς να αγγίξτε καθόλου τις λωρίδες!Image preview
Πώς ένιωσε όποιος το δοκίμασε που ήταν ανάμεσα από  “εμπόδια” ; Τί άλλο θα θέλατε να είχατε δει στο “ταξίδι”σας;

Και σε αντίστοιχο….”κατασκοπικό”, κάτι από το διαδίκτυο:
https://www.youtube.com/watch?v=YT5J7RTGanM&fbclid=IwAR1mel7qAwV5bYxoz5PQyMurfntz_5bpo7wx0Ba451XL_zZo-Ego1zfuI1Y
Αγαπητοί μου,
θα σας προτείνω με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας κι ένα παιχνίδι που έχουν αγαπήσει πολύ τα παιδιά στο σχολείο και λέγεται: ο Γίγαντας και ο Ιππότης! Κάποιος παριστάνει το Γίγαντα καθισμένος σε μια καρέκλα και με μάτια κλειστά (ίσως με ένα μαντήλι) -εάν τη θυμούνται μπορούν να σας εξιστορήσουν και μια φανταστική ιστορία που πλάσαμε στην τάξη γύρω από αυτό το παιχνίδι. Ο Γίγαντας έχει υποτίθεται αρπάξει τα κλειδιά=θησαυρό από έναν Ιππότη και τα έχει κάτω από την καρέκλα του κι ανάμεσα -και λίγο προς τα πίσω- στα πόδια του. Ο Ιππότης ξεκινά από μια συμφωνημένη θέση και με πολύ προσεκτικά βήματα -ώστε να μην ακουστεί- πλησιάζει το Γίγαντα και προσπαθεί να του αρπάξει τα κλειδιά την ώρα που αυτός κρατάει τα μάτια του κλειστά. Εάν ο Γίγαντας τον ακούσει και νιώσει ότι “απειλείται” ο θησαυρός που άρπαξε, έχει το δικαίωμα να κλείσει τα πόδια για να εμποδίσει έτσι την “είσοδο” της σπηλιάς του -που είναι στα πόδια της καρέκλας του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να τα ανοίξει βέβαια και πάλι ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Εάν ο Ιππότης προλάβει να πάρει στη φάση αυτή τα κλειδιά-θησαυρό, γρήγορα γρήγορα και μόνο από την μπροστινή πλευρά της καρέκλας του Γίγαντα, τότε είναι ο νικητής. Εάν όμως του κλείσει το χέρι μέσα στη “σπηλιά”, τότε κερδίζει ο Γίγαντας!
Η κυρία της θεατρικής αγωγής