Πριν ξεκινήσουμε τις τακτικές συναντήσεις μας, αγαπημένα μου παιδιά και γονείς, θα ήθελα να σας προτείνω μία άσκηση χαλάρωσης που εφαρμόζεται σε θεατρικές συναντήσεις και ενώ ως τεχνική έχει έμμεση σχέση με τη θεατρική πράξη, είναι ωστόσο σημαντική για τη σχέση της ομάδας και τη χαλάρωση των μελών της. Γενικά αναφέρω πως στις προτάσεις που γίνονται για παιγνιώδεις δραστηριότητες στο σπίτι  -για λίγο ακόμη καιρό!- είναι σημαντικός ο ρόλος του Εμψυχωτή/τριας, που δίνει τις οδηγίες και συντονίζει την προσπάθεια, ένας ρόλος που στην τάξη εκτελείται από τον υπεύθυνο της θεατρικής αγωγής.
Λοιπόν….

Μπαίνουμε στη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον κι ο εμψυχωτής, τελευταίος, αρχίζει να διηγείται την παρακάτω ιστορία, κάνοντας ταυτόχρονα με τα χέρια του μασάζ με τον τρόπο που φαντάζεται ότι θα ταίριαζε παραστατικά στις επίμαχες λέξεις. Την ίδια κίνηση κάνει κι ο μπροστινός του στην πλάτη του ατόμου που βρίσκεται μπροστά του και η κίνηση σαν κύμα μεταδίδεται από τον έναν στον άλλον: “Η ιστορία του ξυλοκόπου”
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ξυλοκόπος που ξεκίνησε να πάει στο δάσος να κόψει ξύλα…. Περπατούσε, περπατούσε (πατάμε με όλη την παλάμη μας πάνω στην πλάτη του μπροστινού μας σαν να ήταν πατούσα) μέχρι που έφτασε τελικά στο δάσος… Εκεί όμως που έκοβε ξύλα, (γυρίζει τις παλάμες του σαν να παίζει καράτε και χτυπά την πλάτη του άλλου κάθετα) τα δέντρα έπεσαν και τα φύλλα τους σκόρπισαν (κάνει με τα δάχτυλά του κίνηση σαν να τρέχουν φύλλα στην πλάτη του άλλου). Τότε ξαφνικά ήρθε ένας ελέφαντας και τα πάτησε (πατάμε με όλη την παλάμη μας βαριά πάνω στην πλάτη του μπροστινού μας σαν να ήταν πατούσα). Το γεγονός μαθεύτηκε… Και επειδή είναι παράνομο να κόβεις ξύλα (γυρίζει τις παλάμες του σαν να παίζει και πάλι καράτε και χτυπά την πλάτη του άλλου κάθετα), ήρθε η αστυνομία και τον έπιασε (πιάνουμε τα χέρια του μπροστινού μας). Από τη φυλακή δακτυλογραφούσε στη μαμά του (χτυπάμε με τις άκρες των δακτύλων μας) και της έλεγε: «Αγαπημένη μου μαμά… Εκεί που είχα πάει στο δάσος να κόψω ξύλα…» (οπότε και επαναλαμβάνει την ιστορία).

Δοκιμάστε το και πείτε μου πώς σας φάνηκε, όταν με το καλό συναντηθούμε!

Η Κυρία της Θεατρικής Αγωγής σας, Φωτεινή Γιαλούρη