Το σχολείο μας παρέλαβε το υλικό για την βράβευσή του με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025, την Ευρωπαϊκή Διάκριση για σχολεία που παράγουν εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τις αρχές των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Το σχολείο μας ήταν ανάμεσα στα 57 σχολεία από την Ελλάδα που τιμήθηκαν με αυτή τη διάκριση.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο » Σχολείο eTwinning»  είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές

Η βράβευση αυτή οφείλεται στη συμμετοχή των μαθητών μας  σε προγράμματα eTwinning, στην ενίσχυση της μάθησης και τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας αλλά και στη διαρκή προσπάθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για συνεχή επιμόρφωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το σχολικό έτος 2023-24 το σχολείο μας υλοποίησε 5 προγράμματα eTwinning με τη συμμετοχή 4 εκπαιδευτικών και μαθητών από 6 τμήματα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Επίσης, να συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς Ανδριανοπούλου Ουρανία, Γκέκα Κωνσταντίνο, Δασκαλοπούλου Σοφία, Μάμμου Ευαγγελία και Πολυδώρου Βασιλική που συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική διάκριση, υλοποιώντας έργα eTwinning στη σχολική μας μονάδα.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Σχολικού Έτους 2024-25, έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τουλάχιστον 3 νέα προγράμματα eTwinning, από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας.