Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing, που διεξήχθη την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, μέσω διαδικτύου στο εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου μας.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος συνολικά 17 μαθητές, χωρισμένοι σε 6 ομάδες, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ευαγγελίας Μάμμου, Κατερίνας Σερεμέτη σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνο Γκέκα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εμπλοκή των μαθητών σε δραστηριότητες επίλυσης λογικών γρίφων, μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία, με στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής και αναλυτικής σκέψης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 4.000 μαθητές από 183 σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων της Ελλάδας και διοργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, όπου είχαν και αξιοπρόσεκτες επιδόσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.