Με αφορμή την επέτειο των 192 χρόνων από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους και στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ΄21, οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια παρουσίαση με θέμα την τοπική ιστορία.

Στο α΄μέρος  διαβάζουν για την ιστορία της Ναυπάκτου κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, θυμίζοντάς μας σημαντικά γεγονότα από εκείνη την εποχή.

Στο β΄μέρος διαβάζουν για τα κτίρια και τα μνημεία της πόλης μας από την εποχή της Τουρκοκρατίας, που καθημερινά προσπερνάμε χωρίς ίσως να γνωρίζουμε την ιστορία τους.

Ήταν πολύ σημαντικό για τους μικρούς μας μαθητές το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία, καθώς και ότι κατάφεραν με τις δικές τους ξεχωριστές φωνούλες να  μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους, εν μέσω πανδημίας και με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ντίνο Γκέκα, δάσκαλο πληροφορικής, για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση, καθώς και την κ. Καίτη Τσιρώνη, δασκάλα μουσικής, για την επιλογή της μουσικής υπόκρουσης.

Επίσης, ευχαριστούμε τους γονείς και τους μικρούς μας μαθητές, γιατί χωρίς τη συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η παρουσίαση.